Mosaikmuddar

Nu är de klara - mosaikmuddarna. Verkligen kul och enkel stickteknik.  Undrar om det finns någon bok i ämnet, någon som vet? Skulle gärna göra mer mer i den tekniken.
Jag har kombinerat 2 olika alpackagarner, ett tjockare och ett tunnare och det blev en kul effekt och jag upptäckte att det funkade trots olikheterna i tjocklek. Stickor nr 2,5. Mönstret finns här! (Notera den fina Gudrun Sjödén-klänningen, tja tyget i alla fall,  jag fick av maken i julklapp!)

Detta blir årets sista inlägg och jag tackar alla mina vänner och besökare för detta år och alla fina kommentarer som gör mig så glad och önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År och så hörs vi nästa år igen!! Kram kram!


En utmärkelse :-)Jag är glad och tacksam för den blogaward jag fått av Stickig! Tack snälla du!!

Med awarden följde lite förutsättningar och de anges nedan.

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Jaha, så var det punkt 3. Det är nästan övermäktigt att plocka ut endast 7 bloggar. Eftersom jag följer så många och givetvis tycker om alla dem så vete katten hur jag ska göra!
Jag har dock valt att ge utmärkelsen till 2 bloggare som är nya bekantskaper för mig och som jag tycker jättemycket om. De andra 5 som är kvar ges kollektivt till alla som jag besöker!

Fröken Elsa 
Annika


Gott Nytt År till Er! 


Benvärmare

Igår kväll påbörjade jag ett par benvärmare till Aurora. Brydde mig inte om att sticka något mönster, garnet ger så bra effekt och jag antar att det mesta av benvärmarna hamnar i stövlarna på den lillan jäntan. Garnet har jag fått i något Hemlig vän-paket, danskt tror jag det är och jag stickar med stickor nr 3,5.Just hemkommen...

...från en toppendag i Stockholm tillsammans med Boel. Vi träffades på Nationalmuseet där vi tänkt att vi skulle sitta och fika, prata, sticka och mysa hela eftermiddagen. Det verkade dock som att det var den stora museibesökardagen - hur mycket folk som helst. Det kändes inte helt rätt att ta upp sin stickning där när folk väntar på plats med sina mat- och fikabrickor. Så vi åt snällt upp det vi köpt och traskade i väg till Söder. Boel kände till ett litet fik med hög mysfaktor och där kunde vi i lugn och ro sticka och dricka varm ingefärsdricka som var jättegod. Tack Boel för en fin dag!


På Skeppsbron står denna gigantiska gran som jag i min enfald trodde var riktig. Det är den också men som byggsats. Massor med borrade hål och istoppade grenar. Fusk men jättefin!


Här syns hur stor den är. Främmande människor fick åskådliggöra.


Här får Boel åskådliggöra storleken.


Bara sååå vackert...


Boel på caféet


Jag på caféet

Virkade hjärtan

Igår, när jag surfade runt hittade jag dessa virkade hjärtan. De finns på Fröken Elsas blogg och mönstret delar hon med sig så generöst om man skickar henne ett mail. Skojiga att göra och fort gick det.
Visst är den fantastiskt vacker - julrosen - har aldrig haft en sån tidigare, ska försöka sköta om den ordentligt så den kan planteras ut i trädgården. Den lär ju blomma i snön vid jultid, spännande att se nästa jul om det stämmer.

Nu ska jag stoppa i mig lite frukost och sen ge mig av till huvudstaden och gå hit och sen till Nationalmuseet där jag ska träffa Boel för att prata, sticka och fika. Det känns redan nu att det blir en toppendag!


Julvärmare

De fina julvärmarna med mönster här, i grått och vitt är klara. Jätteroliga att sticka, snabbt gick det också. Garnet är Lucca Tweed i grått och kanten är ett vitt mohairgarn från 80-talet av okänt märke. Jag valde att sticka med 3,25 i storlek L och de passar mig alldeles utmärkt.

Det röda garnet till mosaikmuddarna tog slut när det återstod några centimeter och det innebär att jag måste :) komplettera hos Maria i morgon. Kanske blir det något mer, vem vet?!


God morgonstickning

Kallt och klart
träd täckta av rimfrost
tända ljus
tyst, lugnt
en kopp te
mosaikstickning


 


Kul att testa lyckan!Snitsatstickat har en liten utlottningstävling på sin blogg. Man kan vinna en sån här fin tovad blomma i form av sjalnål eller brosch. Prova lyckan vetja!


Julkalenderhalsduk

Nu är den blockad och klar - Johanna Wallins julkalenderhalsduk! Jag är väldigt nöjd, den passar så bra till min röda kappa. Jag stickade den i ett grått lite tjockare alpacka och dubbelt Drops alpacka till de små ringarna längst ner i ändarna. Så den är jättemjuk och go´! Jag har påbörjat ett par muddar i mosaikstickning i samma garn, bild på dem kommer när de är klara.
Detalj av halsduken.

Restgarnssockor

Ett par sockor i storlek 4-5 år av Fabelrester + ett grönt strumpgarn av okänt märke. Jag tror att jag gjorde av med 3 nystan med lite i varje, allt gick åt. Det känns himla mysigt att sticka så fina sockor av små snuttar garn, känns liksom gratis...Ett av bonusbarnbarnen fick dem.


May I introduce...

...Niklas, även Nicke kallad!  Emanuel har sytt den fina dockan i skolan och gav mig den i julklapp. Den är så välgjord och fin, tjockt rufsigt hår, en riktig liten busunge är han, Nicke!


Kanske en skridskotur...

Är de inte underbara, de små filtskidskorna med gem som medar. Jag fick dem av Carin i Alingsås, en kompis sen studietiden för 30 år sen. Vi har i alla år uppvaktat varandra till födelsedagar och jul med små gåvor, gärna handgjorda ting. Jag är så kär i mina små skridskor...


Spinn flicka min...

När jag fyllde 50 önskade jag mig ekonomiskt bidrag till en spinnrock. Strax efter min födelsedag dök det upp precis en sån spinnrock jag ville ha, på Blocket! Jag åkte samma kväll och hämtade den. Så nu är jag med spinnrock och har bokat några privatlektioner i spinning hos Tina den 2 januari. Sen ser jag mig själv sittande vid den öppna spisen i källaren och spinna härliga garner som blir till goa plagg. Bondromantik...javisst, och jag prenumererar på Lantliv också!


Mitt julkök

Vill bara visa en bild från en del av vårt kök. Allsköns blandning av gammalt och nytt, blått och rött, ät- och drickbart!


Lite blandat på juldagen

Trots att jag hållt mig ifrån bloggandet i ca 3 månader, har jag inte legat på latsidan när det gäller stickning. Kanske något mindre till förmån för broderandet. I september började jag på Handarbetets Vänners skola, 3:e fortsättningskursen i konstsömnad. Det är första gången de anordnar denna kurs som ska innehålla broderi i olika kulturer. Vi är något av försökskaniner och vi är inte helt nöjda med alla inslag i kursen. Vi är vana vid att ha HV:s egna lärare som är oerhört duktiga pedagoger men nu har de tagit in en del lärare som är duktiga i sitt hantverk men har ibland stora svårigheter med den pedagogiska kvaliteten. Trots det är det jätteroligt och inspirerande. Hittills har vi haft irakiskt pärlbroderi, ryskt guldbroderi och nu har vi ett tema som kallas slit- och slängkulturen.

Något annat fantastiskt roligt som hänt i höst är att jag blev vald till Broderiakademins ordförande! Jag är jättestolt och glad att fått förtroendet att "främja fritt broderi som konstnärligt uttryck" som det står i stadgarna.Titta gärna in på BRAK:s hemsida.

Jag har naturligtvis kalenderstickat med Johanna Wallins ledtrådar. Det blev en jättefin halsduk som just nu blockas. Bild kommer en annan dag!


Väska i pärlbroderi


Väst till Aurora i Noro Silk Garden, mönster från Kreativ Stickning nr 2


En liten broderad sak som troligen kommer förses med broschnål på baksidan


God Jul

Efter några månaders bloggtystnad vill jag önska alla mina vänner och besökare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.


RSS 2.0